Drukuj
Kategoria: Kulinaria
Odsłony: 975

TORT BEZOWY Z MALINAMI

Z kremem mascarpone

SKŁADNIKI

 10 PORCJI
BLATY BEZOWE
  • 6 białek
  • szczypta soli
  • 300 g cukru
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • opcjonalnie - 1/2 szklanki płatków migdałów
MALINY
  • 200 g mrożonych lub świeżych malin
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 i 1/2 łyżeczki mąki (skrobi) ziemniaczanej
  • opcjonalnie - świeże maliny do dekoracji
KREM MASCARPONE
  • 250 g sera mascarpone (zimnego)
  • 200 ml śmietanki 30% lub 36% (zimnej)
  • 1 op. cukru wanilinowego
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 1 op. śmietan-fix (opcjonalnie, ale warto dodać)
BLATY BEZOWE
MALINY
KREM MASCARPONE

https://www.kwestiasmaku.com/sites/kwestiasmaku.com/files/tort_bezowy_z_malinami.jpg

 

Źródło: Kwestia smaku